Információk szak- és diplomadolgozatok készítéséhez:

Szakdolgozat  elkészítése a szakképzettségnek (választott szakiránynak) megfelelő mérnöki feladat, amely a hallgató tanulmányaira támaszkodva, a külső (gyakorlati) és belső (egyetemi) konzulensek irányításával egy félév alatt készíti el.
BSc és szakmérnök  képzésben résztvevő hallgatók készítik.


Diplomamunka a szakképzettségnek megfelelő területen, alkotó jellegű mérnöki tevékenység, amely lehet mérnöki-tervezési (termék vagy folyamat) vagy kutatási feladat. A hallgató, tanulmányaira és a szakirodalomra támaszkodva, a külső (gyakorlati) és belső (egyetemi) konzulensek irányításával, illetve szakmai segítségével legfeljebb két félév alatt készíti el.
MSc képzésben résztvevő hallgatók készítik.

 

Mind a Szakdolgozat, mind pedig a Diplomamunka nyilvános archivált dokumentum, ezért különösen fontos minden tartalmi és formai követelmény maradéktalan betartása. A Szakdolgozat és Diplomamunka tartalmi és formai követelményeit ill.  a felhasználandó dokumentumok itt letölthetők. Ugyancsak itt találhatók az elkészítéshez a szerkesztési útmutatók.  

A prezentációk elkészítéséhez a következő letölthető összeállítás nyújt segítséget: Ajánlás_prezentáció_készítésének_tartalmára.pdf