2015.03.26. KONFERENCIA (az előadások letölthetők)

A Szent István Egyetemen Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszéke szakmai napot rendez az Épületgépész BSc és Létesítménymérnök MSc jelenlegi és volt hallgatóink részére

Energiahatékony épületgépész rendszerek, rendszerelemek és alkalmazásuk

 Gödöllő 2015. március 26.

2015.03.26. KONFERENCIA

Tanszékünk ebben az évben, 2015. március 26.-án rendezi meg szokásos épületgépészeti szaknapját. A szaknapon aktuális épületgépészeti (rendszerek, rendszerelemek és alkalmazásaik) témákról az egész napos rendezvényen 30 perces előadásokra kerül sor. A szaknapon a jelenlegi és végzett Épületgépész BSc-s és Létesítménymérnöki mesterszakos hallgatóink vesznek részt.

Külföldi szakmai gyakorlat

HIRDETMÉNY

Epületgépész, Energetika szakirányos BSc és Létesítménymérnök MSc- hallgatóknak külföldi egy hetes gyakorlat teljes ellátással. 

Szakmai nap

A Szent István Egyetem Épületgépészet, Létesítmény- és Környezettechnika Tanszéke szakmai napot rendez az Épületgépész BSc és Létesítménymérnök MSc hallgatók részére. Fókuszban az Energiahatékonyság, Rekonstrukció, Megvalósult rendszerek tapasztalatai

Gödöllő 2014. április 24.

Szent István Egyetem Tudástranszfer Központ 11-s terem

2014.03.05.

A létesítménymérnöki mesterképzés a Szent István Egyetemen

A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara 2010. szeptemberében indította el a szakot. A szakra való jelentkezés több alapszakról történik. Az eredendően szakirányok nélküli létesítménymérnöki mesterszakon belül különböző specializációknak megfelelően a SZIE Gépészmérnöki Kari Tanács 2011 májusában az alábbi szakirányokat hagyta jóvá:

2014.02.06.

ENERGIAGAZDÁLKODÁS AZ IPARBAN

c. tárgy foglakoztatási terve és követelmények
(Gépészmérnök alapszakos hallgatók számára)

2014.02.04

KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁS

c. tárgy foglakoztatási terve és követelmények

2014.02.04.

ÉPÜLETGÉPÉSZET

c. tárgy foglakoztatási terve és követelmények

(Gépészmérnök, valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapszakos

hallgatók számára)

2013.10.17. Erdélyi konferencia Sepsiszentgyörgyön

Meghívott előadóként Dr Ruda Győző és Benécs József képviselte Egyetemünket a II.Székelyföldi Fenntartható Építészet nemzetközi konferencián. A helyi média tudósítása itt olvasható. (klick)

850 km csak oda, az út, de elmondhatjuk, visszafelé sem rövidebb. Érdemes azonban ellátogatni ilyen messzire, mert sok érdekes dolgot lehet tapasztalni. Hallgatóink és olvasóink figyelmébe ajánljuk a "lépcsős élképzés" a homlokzati utólagos hőszigetelésben, és az égéstermék valamint egyéb légtechnikai csővezetékek épülethomlokzatokon való átvezetéseinek széles körben alkalmazásra kerülő megoldásait.

... folytatás ...

2013.09.07. Látogatás a kazánházban

Hallgatóinkkal meglátogattuk egyetemünk kazánházát. Rövid mozgófilmes beszámolónkat itt nézhetik meg:

További képek a 'bejárásról' :

Tartalom átvétel